De RET N.V. en MoopMobility hebben een nieuwe functie ontwikkeld: de overstaphulp. De naam zegt het eigenlijk al, een digitale hulp bij het overstappen. De RET app biedt sinds kort de mogelijkheid om te kiezen voor de functie ‘volg je reis’, waarna de overstaphulp wordt geactiveerd.

De overstaphulp van RET

Wie herkent het niet? Je komt voor het eerst in een grote stad en je hebt geen idee waar je precies naartoe moet. Je zit in de tram of de bus, maar wanneer ben je bij de halte dat je moet uit- of overstappen? Je kunt natuurlijk een seintje vragen van de chauffeur, maar is hij of zij je niet vergeten? Stress, stress, stress!

Dit is niet langer nodig. De Rotterdamse Elektrische Tram N.V. (afgekort RET) is het dynamische openbaarvervoerbedrijf van de stadsregio Rotterdam. De RET wilde haar gebruikers graag voorzien van een veelgevraagde functie, die samen met MoopMobility is ontwikkeld. Moopmobility is gespecialiseerd in informatie voor openbaar vervoer reizigers en al enkele jaren de app ontwikkelaar voor de RET. Na een periode van ontwikkelen en testen werd recent de app versie 3.5. met overstaphulp gelanceerd voor iOS en Android.

Hoe werkt deze functie?

Heel simpel: plan in de app een reis van A naar B en klik op ‘volg je reis’. Je hebt nu een overzicht van alle afzonderlijke stukjes van jouw route in één enkel scherm. Naast de weergave van een kaart is er ook een volledige routevork beschikbaar. In zowel de kaart als in de routevork worden vervolgens jouw locatie geplot op basis van GPS gegevens van de telefoon. Oftewel: een overzicht van waar jij je bevindt op een geplande reis. De overstap- en eindhaltes worden anders weergegeven dan ‘gewone’ haltes, waardoor je in één oogopslag ziet of je binnenkort moet uit- of overstappen.

“Je kunt dus op één plek een reis plannen, maar ook volgen waar jij je op die reis bevindt”

De overstaphulp in beeld

Altijd beweging in ov-wereld

De ov-wereld is constant in beweging. MoopMobility beweegt graag met haar klanten mee. Zo bieden wij een eigen multimodale reisplanner, creëren wij voor diverse klanten de ov-apps of leveren we de data voor de app en / of website. Naast ov-oplossingen bieden Infoplaza en MoopMobility meer mobiliteitsoplossingen.


Meer weten over onze mobiliteitsoplossingen?

Lees verder! Neem contact op